24.11.2013

Toivepostaus: Liukuvärjäys tuto

Liukuväritutoriaalia on toivottu muutamaa otteeseen ja sain lopultakin toteutettua sen. Liukuvärjäys on helpohko ja näyttävät lakkaus, joka on kaunis itsessään ja toimii hyvin monimutkaisempien lakkausten pohjana. Itse suosin liukuväriä erityisesti leimausten kanssa.

Liukuväriin tarvitset:

  • Tuputtimen/sienen (tavallinen keittiösienen pala käy hyvin)
  • 1-3 lakkaa (valitsin itse tällä kertaa 2)
  • Päällyslakan
  • Alustan (mainospaperit käyvät hyvin pöydän suojaksi)Valitsin tällä kertaa Wild and Crazyn Kilimanjaron ja H&M:n U Must Have This:n. Ensimmäinen on ohut ja vaalea ja toinen paksu ja tummempi. Ohuella lakalla liukuvärin tekeminen on minusta helpompaa, sillä väriä ei tule kerralla liikaa. Kerroksia taas tarvitsee useamman. 

Kilimanjaro sopii koostumuksensa puolesta loistavasti liukuvärjäykseen. Kuvatessa lakka kuitenkin kiiltelee ja soveltuu siksi vähän huonommin tutoriaaliin. Toivottavasti kimallukselta kuitenkin näkee jotakin!


Aloita vaaleimmalla lakalla. Laita lakkaa hieman alustalle.
Paina sienellä kevyesti lakkaa, jotta sitä tarttuu sieneen. Tuputa kerran pari alustaa vasten, jotta väri tasaantuu tuputtimessa ja näet paljonko väriä kerralla tulee.


Ala tuputtaa lakkaa kynteen ylhäältä, kärjestä aloittaen. Tuputa 2/3 osaan asti. Näin saat tuputetun lakkakerroksen ohenemaan kivasti alaspäin.


Kynsi näyttää ensimmäisen kerroksen jälkeen suunnilleen tältä. Tuputa kaikki kynnet samalla tavalla ja lisää välillä lakkaa alustalle ja sieneen.


Muista tuputtaa aina ensin pöydän kautta tai lakka voi jäädä epätasaiseksi, jos sitä tulee kerralla liikaa.


Toinen tuputuskerros. Ensimmäinen kerros ehti luultavasti kuivua sillä välin, kun tuputit loput kynnet (ainakin minulla ehti kuivua!).

Aloita tuputtelu jälleen kärjestä alaspäin. Tällä kertaa vain puoleen väliin asti. Tuputa kaikki kynnet samalla tavalla.


Peukalonkynsi toisen tuputuskierroksen jälkeen.


Kolmas kerros. Tuputa nyt lakkaa vain 1/3 -aluelle, kynnen kärkeen.


Kynnet kolmannen kerroksen jälkeen. Jos sinulla on vain yksi lakka, niin siirry päällyslakkaan. Jos sinulla on toinen lakka, niin nyt on hyvä hetki kokeilla sitä.Laita nyt tummempaa ja paksumpaa lakkaa alustalle ja sitä kautta sieneen.


Tuputtele lakkaa kynnen kärkeen, jälleen ylhäältä aloittaen.


Kynnet neljännen kerroksen jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, niin tuputtelin keskisormen hieman huolimattomasti, sillä jälki on epätasainen. Ongelma on helppo korjata tuputtelemalla kynnen kärkeä hieman lisää.


Kun kynnet ovat kuivuneet, niin lisää päällyslakka. Päällyslakka pehmentää väriliukua ja viimeistelee efektin.Valmis!

  • Liukuvärjäyksen parhaita puolia on se, että tuputetut kerroksen kuivuvat nopeasti, eikä tarvitse odotella kauaa, että pääsee uuden kerroksen kimppuun.
  • Se, kuinka monta kerrosta lakkaa kannattaa tuputella, riippuu siitä kuinka paksua ja bigmenttistä lakka on. Ohutta saa tuputella enemmän, mutta jälki on usein kauniimpaa.
  • Liukuvärin tekemiseen on monta eri tapaa, mutta tämä oli minun versioni.Toivottavasti tutosta oli hyötyä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)