12.11.2013

Budapest ja reissukynnet

Olin viikon Budapestissa lomalla ja matkavalmisteluiden seurauksena blogi oli hetken tavallista hiljaisempi. Nyt olen palannut. 

Budapest on ihana kaupunki! Olisin viihtynyt siellä helposti vielä toisenkin viikon. Paljon ehti nähdä, mutta paljon olisi ollut vielä nähtävää. Ilmat suosivat matkaajia, sillä koko viikon ajan paistoi aurinko ja lämpöä riitti kesäisesti +25. Tosin iltaisin oli vähän viileämpää. Ja voitte kuvitella, miten sitten palelsi astua koneesta Helsinkin lentokentän räntäsateeseen.

Tässä muutamia valokuvia matkasta. 


Näkymä ylhäältä. Vasemmalla Buda, oikealla Pest.Toisen kukkulan päällä pimeän laskeuduttua.Suomessa satoi lunta, mutta Budapestissa oli vielä lämmin syksy.Satunnainen puisto ja kiva rakennus (näin asiantuntevasti selostaen).Tonavan yli menee monta siltaa, mutta Ketjusilta on iltaisin upein.


Paikkoja, joissa tuli käytyä ja joita voin suositella lämpimästi:

 • Budavuori (linnanvuori). Mahtavat näkymät kaupunkiin, etenkin pimeän laskeuduttua!
 • Budan luolat. Vuorien alla on luolastoja. En ehtinyt kaluta kaikkia, mutta tuli käytyä museoksi muutetussa Luolasairaalassa, joka oli aavistuksen pelottava paikka (ja kauhuelokuvien ystävälle mainio). Sairaala on risteilee kilometrin verran luolastossa ja siellä on vahanukkeja elävöittämässä tunnelmaa.
 • Kylpylät. Kävin Széchenyissä, joka on niistä kuuluisin. Kylpylä on valmistunut 1913 ja täynnä pieniä altaita, saunoja ja pylväitä.
 • Rauniobaarit. Kyseiset juottolat on kyhätty raunioituneisiin taloihin ja ne ovat sisustettu mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Rauniobaareissa on usein esillä kaikenlaista taidetta ja ne ovat suosittuja paikkoja.
 • Kauppahalli. Alakerrassa ruokaa ja yläkerrassa turisteille suunnattua tavaraa. Itse rakennus on jo näkemisen arvoinen!
 • Metrot. Kaupungin metrolinjat ovat vanhoja ja siksi kokemuksen arvoisia. Keltainen on muistaakseni vanhin ja se on valmistunut vuonna 1896. Muutenkin julkinen liikenne oli selkeää.
 • Margit -saari, joka on puistomainen saari Budan ja Pestin välissä. Kiva päiväkävely/piknik paikka!

Ja matkan aikana tuli tosiaan lakattua kerran kynnet. Turvauduin perinteiseen ja nopeahkoon matkatyyliini, eli värikkääseen ranskalaiseen manikyyriin ja kynsitarroihin.

Kynsillä Dependin 264, joka on näppärä reissussa pienen kokonsa puolesta. Lisäksi Dependin hopeista koristelulakkaa ja Wild & Mildin kynsitarroja.6 kommenttia:

 1. Moi, kiva kun kerroit reissustasi. Millaset shoppailumahikset siella oli? Kattelitko löytykö kynsilakkoja? Ihanaa syksyä sulle ja tosi nätit kynnet olit reissullakin tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Shoppailumahdollisuudet olivat loistavat! Keskustassa oli tosi kivoja liikkeitä (ja tietenkin ne perus muotikaupat, jotka löytyy joka kaupungista) ja ratikkamatkan päässä monta isoa ostaria. Kävin yhdessä ostarissa, Plaza Arenassa. Hintataso on aavistuksen edullisempi, kuin suomessa (luultavasti siksi, että siellä käytetään forintteja, eikä euroja). Löysin kivoja lakkoja, mutta ne jäivät sinne. Oli siis tarkoitus tuhlata lakkoihin loput forintit viimeisenä päivänä, mutta ei sitten ollutkaan aikaa. Opimpa taas ettei mitään pitäisi jättää viime tippaan! ;)

   Poista
  2. Nyt tekee mieli kahta kauheemmin sinne, kiitti vastauksesta :)

   Poista
  3. Ole hyvä. Jos tulee tilaisuus tai on kaupunkiloma edessä, niin tuo on kyllä mahtava paikka! :)

   Poista
 2. Budapest on ihan mieletön paikka. :)
  Olin siellä keväällä neljä viikkoa vaihdossa ja puolet sydämestäni jäi sinne...
  Plaza Arena oli koulumatkan varrella, mutta kävin siellä vain kerran. Useammin kävinkin sitten Arkadissa (Ikean lähellä) ja kerran vielä Mammutissa.
  Vieläkin harmittaa, etten tiennyt silloin vielä mitään Essencen lakoista.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! Budapest on ihana kaupunki ja olisin viihtynyt siellä paljon kauemminkin. Siellä oli varmasti ihan mahtavaa olla vaihdossa! :)

   Olisi ollut hauska käydä noissa muissakin kauppakeskuksissa. Muistaakseni olivat vielä isompia. Mammuttiin olin suunnitellut meneväni, mutta sekoilin ratikoiden kanssa ja päädyin ihan muualle. :D

   Olisi kyllä pitänyt metsästää tuolta hyviä lakkoja!

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita! :)