28.1.2015

Jauhoton suklaakakku (mutakakku)

Olen jo jonkin aikaa metsästänyt sopivan helppoa, jauhotonta suklaakakkureseptiä. Kehittelin Wicked Sweet kitchen -blogin, tämän ohjeen pohjalta itselleni sopivan version. Koska tämä tuli  tarpeeseen, niin päätin jakaa sen täällä.

Kakkuun ei tule jauhoja, eikä taikinaa tarvi vatkata koneella, vaan pelkkä käsin vispaus riittää.

Versiossani suklaakakku tehdään 18 cm irtopohjavuokaan, eli pikkuvuokaan. Koko on sopiva silloinkin, kun ei ole tulossa vieraita, vaan saa syödä kaiken yksin.




Ainekset:

70 g margariinia
100 g tummaa suklaata
1 rkl mantelijauhoa
2 rkl sokeria (käytin hedelmäsokeria)
1/3 dl fariinisokeria (voi korvata normaalilla, mutta tästä tulee hyvää makua)
1 tl vaniljasokeria
1 tl hunajaa (voi myös jättää pois)
ripaus suolaa
2 munaa
0,5 dl kaakaojauhetta


Voitele vuoka ja laita uuni lämpenemään. Vuoan pohjalle voi laittaa myös leivinpaperin.

Sulata pilkottu suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa, niin säädä puolelle teholle ja tarkista ja sekoita vähän väliä, ettei suklaa pala pohjaan.

Sekoita suklaa-voi -seokseen sokerit, mantelijauho, hunaja ja suola.

Lisää munat yksitellen ja sekoita/vispaa voimakkaammin niiden jälkeen. Lisää kaakaojauhe ja siivilöi, jos se on möykkyistä.

Kaada 18 cm irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa noin 14-15 minuuttia. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja mutakakkumaiseksi. Jos haluat kypsemmäksi, niin paista hiukan kauemmin.




Tarjoa jäätelön tai marjojen kanssa! Kevyen jäätelön korvikkeen saat nopeasti sekoittamalla rahkaan hieman maitoa ja vanijasokeria.


Ps. Kuvaa varten sirottelin päälle hiukan tomusokeria. Pintaan saa kuvioita leikkaamalla leivinpaperista ja laittamalla ne kakun pinnalle ennen sokerointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)