15.7.2014

Pieni pala Rivieraa

Varattiin siskon ja kaverin kanssa alkukesästä hetken mielijohteesta matka Ranskan Rivieralle. Olimme viikon Nizzassa, josta teimme retkiä muihin kaupunkeihin. Reissu oli ihana! Tuli syötyä hyvin, maattua auringossa, kierreltyä kaupungilla, nähtyä vaikka ja mitä. Parina iltana pyörähdimme myös yöelämässä Nizzassa ja Monacossa.

Tässä muutamia kuvia ja tarinoita reissusta.


Nizzan rannalla ei ole perus hiekkaa, vaan pieniä, pyöreitä kiviä. Tällä rannalla pidimme monta, ihanaa piknikkiä.Satunnainen katu Nizzassa. Nuo rakennukset ovat vain niin kivoja katsella.Reissussa tuli maistettua sekä makeita että suolaisia Crepesejä. Kuvassa kahvilassa makea Crepes, jossa täytteenä Nutellaa (suklaata) ja banaania.
Cagnes Sur Mer on kaunis kaupunki vuoriston puolella. Etenkin vuorelle nouseva vanha kaupunki on näkemisen arvoinen! Matka Nizzasta junalla oli lyhyt, mutta juna jätti aika kauas siitä, mihin oltiin matkalla. Kävely nähtävyyksien alueelle ei ollut kuitenkaan ihan mahdoton, mutta bussillakin olisi päässyt.
Monte Carlossa kaupunkia ja jahteja ihailemassa. Junamatka Nizzasta kesti noin 20 minuuttia ja maksoi muutamia euroja. Monte Carlo on kaunis ja viihtyisä paikka, mutta hintatasoltaan muita kaupunkeja korkeampi. Niimpä olimme varautuneet päivään omilla eväillä, mitä nyt yökerhossä tuli nautittua hävyttömän kalliit drinkit. Mutta oli se sen arvoista!
Cannes. Junamatka Nizzasta kesti noin 45 minuuttia ja maksoi noin 7 euroa. Vietimme rentouttavan rantapäivän Cannesin valkeilla hiekoilla. 


Matkakohteena Nizza on mielestäni ihana! Juuri sopivasti kaikkea, mitä kepeältä lomamatkalta haluaa.
 
Ranskan hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Halutessaan saa törsättyä, mutta pienemmälläkin budjetilla pärjää. Etenkin jos syö muuallakin, kuin turistikadulla ja joskus ostaa omia eväitä marketista. Esimerkiksi me haimme joka päivä aamupalaksi tuoreita leivonnaisia ja hedelmiä läheisestä leipomosta ja kaupasta. Aamiainen oman hotellihuoneen parvekkeella oli mukava kokemus, enkä jäänyt kaipaamaan hotellin tai ravintoloiden perus aamupalajuttuja.

4 kommenttia:

 1. Tämä nyt ei yhtään lievittänyt omaa matkakuumetta :)
  Ihanan näköistä <3

  VastaaPoista
 2. Oi että miten kivalta reissulta näyttää! Monet kaveritki on kehunu tuota aluetta ja ite kyllä himottais kans lähtee - edes jonnekin! :)

  VastaaPoista
 3. Riviera on ihana, itsekin olen taas syksyllä menossa. Lyhyen juna- tai bussimatkan päässä kaikki ihanat: Nizza, Cannes, Monaco, Saint Tropez...

  Niin kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita! :)