18.2.2013

One stroke kynnet ja tutoriaali

One Stroke -tutoa toivottiin joskus ja päätin viimein toteuttaa sen. Tässä tutossa tehdään one stroke -kukkasia kynsille.


One stroke on tekniikka, joka perustuu siihen, että yhdellä siveltimen vedolla saadaan aikaiseksi näyttävä väriliuku. Niin sanotusti paljon väriä yhdellä vedolla. One stroke tekniikka toimii loistavasti on erityisesti kukkien terälehdissä, perhosten siivissä ja lehdissä.

Yleisesti one strokea maalatessa kannattaa huomioida, että sivellin saa olla hieman kostea. Täysin kuivalla ei onnistu. Lisäksi maalia saa olla siveltimessä enemmän kuin luulisi, sillä ilman väriä ei tule väriliukua. Itsellä homma tyssäsi alussa siihen, ettei siveltimessä ollut tarpeeksi maalia, enkä tajunnut lisätä sitä tarpeeksi usein.


Näihin kukkakynsiin tarvitset:

 • Kynnet, joissa pohjalla värilakka, liukuväri, ranskalainen manikyyri, yms. Minulla on pohjalla pari kerrosta Models ownin Peach Puff -lakkaa.
 • Akryylimaalit. Minulla on käytössä hyvät Galerian maalit, joilla maalaan myös tauluja. Mutta mitkä vain akryylimaalit käyvät, myös ne kaikkein halvimmat sieltä Tiimarin alennuksesta!
 • Nail art siveltimiä: pienehkö, litteä sivellin ja mahdollisimman kapea sivellin.
 • Vesikuppi ja vettä
 • Alusta. Käytän muovista maalauspalettia, mutta mikä tahansa alusta käy.
 • Kirkas päällyslakka (unohtui kuvasta). 


Laita alustalle valitsemasi värit. Näissä kukissa kaksi väriä riittää ja suosittelen toiseksi valkoista. Valitsin itse valkoisen ja violetin. Violetin sekoitin sinisestä ja punaisesta.


Ota käyttöön litteäpäinen sivellin. Kastele sivellin ja pyyhkäise liika vesi kupin reunaan.


Kasta siveltimen toinen reuna tummaan maaliin.


Käännä sivellin ja kasta toinen reuna valkoiseen maaliin.


Siveltimen pitäisi näyttää nyt suunnilleen tältä. Maalia saa olla siveltimessä kunnolla.


Vedä siveltimellä alustaan vetoja, kunnes siveltimen jäljessä on tasainen väriliuku. Yleensä pari vetoa riittää. Samalla liika maali jää alustaan ja näet millaista jälkeä kynnelle on tulossa. Jos väriliukua ei tule, niin pese sivellin ja ota väriä uudelleen.
Jos haluat kukan ulkoreunasta vaalean ja sisustasta tumman, niin käännä sivellin nyt niin päin, että vaalea puoli jää ylös.

Tee siveltimellä kynnen pinnalle kaari eli kukan terälehti. Eli piirrät siveltimellä vinon U-kirjaimen.  Minusta on helpointa aloittaa kaari alhaalta. Kaari pitää tehdä yhdellä siveltimen vedolla. Veto on onnistunut, kun kaaren yläreunassa on eri väriä, kun alareunassa.


Kun saat yhden kaaren tehtyä, niin tee sen viereen toinen. Ei haittaa, jos kaaret eivät heti onnistu. Voit maalata päälle niin monta kertaa, kunnes jälki miellyttää. Akryylimaali lähtee myös helposti vedellä pois.


Tässä vaiheessa kannattaa ottaa lisää maalia ja vedellä taas muutamia hutivetoja alustalle. Eli toista alun vaiheet. Teen yleensä 1-3 terälehteä yhdellä maalilla ja sitten otan uutta. 


Maalaa kolmas terälehti myös kaarena. Jos kukan terälehdet eivät miellytä, niin maalaa päälle uudet. Minäkin korjailin ekoja vetoja.


Valmistele sivellin, kuten aikaisemmin ja maalaa terälehden kaari nyt ylösalaisin kynnen yläreunaan. Eli käytännössä käännät vain siveltimen ympäri ja teet kaaret toisin päin.


Kolme terälehteä maalattuna ja kynsi näyttää tältä.


Pohja on maalattu. 

Tee nyt ensimmäisten terälehtien alle toiset pienemmät terälehdet. Eli valmistele jälleen sivellin kuten alussa ja vedät kaaret ensimmäisten juureen. On helpointa aloittaa alimmaisesta ja tehdä kaaret järjestyksessä.


Nyt kynsi näyttää tältä. 


Tee pienet terälehdet myös ylemmälle kukalle.


Kun terälehdet on tehty, niin tarvitaan pientä sivellintä. Kastele sivellin ja ota siihen valkoista maalia (tai mikä toinen värisi nyt onkaan).


Siisti varovasti valkoisella kukan terälehtien reunat ja vahvista vaaleita alueita tarvittaessa. Varo kuitenkin, ettei liukuväri katoa piirrettyjen viivoja alle.


Lisää siveltimellä tai pieni päisellä dotting toolilla valkoisia pisteitä terälehtien juureen.


Anna maalin kuivua ja levitä kynnelle päällyslakka. Valmis!

Nyt teet saman vielä yhdeksälle muulle kynnelle. Toisen käden kanssa meinaa mennä hermot, mutta harjoittelemalla homma helpottuu. Ja käsin maalattujen kukkien hienous piilee osin siinä, että ne ovat kaikki hieman erilaisia. Identtistä jälkeä ei tarvitse edes yrittää.
Toivottavasti tästä oli apua! Youtubesta löytyy myös paljon hyviä videoita aiheesta.

Mitäs tykkäsitte tutosta? Tämä oli blogini ensimmäinen tutoriaali. Ja aiotteko kokeilla one stroke kukkasia? :)

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä tuto! :) Tekeepä (taas) mieli kokeilla näitä. Muutamasti olen jo huonolla menestyksellä yrittänyt, oon vain niin kärsimätön, että kaiken pitäisi onnistua heti :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä tuto! Pitänee kokeilla tätä.

  VastaaPoista
 3. ihanat ja hyvä tuto

  VastaaPoista
 4. Sun tekeminä näyttää tosi helpolta:D Mutta silti, mä en vaan onnistu. Mutta tosi kauniit kynnet!(:

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mukava kuulla, että tuto on hyvä. Toivottavasti onnistuu kaikilla. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita! :)